the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Η αφερεγγυότητα των δημοσκοπήσεων

Τρεις νέες δημοσκοπήσεις "αυτοαποκαλύπτονται", θα τις χαρακτηρίζαμε δημοσκοπήσεις ασανσέρ καθώς η "πρόθεση ψήφου" μεταβάλλεται ανάλογα με την εκλογική διαδικασία(εκλογές η ευρωεκλογές) και από εταιρία σε εταιρία έχει άλλα δείγματα...
Δε θα μιλήσουμε για την ψαλίδα που ανοιγοκλείνει στις ευρωεκλογές και το αντίστροφό(δηλαδή το ίδιο πράγμα) όταν πρόκειται για τις εθνικές εκλογές.
Δεν μας αφορά αν το ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο κόμμα και στις τρεις μετρήσεις, ο Κώστας Καραμανλής ο καταλληλότερος Πρωθυπουργός ενώ δεν υπάρχει αυτοδυναμία...
Τι ερωτήματα έχουν ανακαλύψει οι δημοσκόποι και οι κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις τους εδώ και δώδεκα χρόνια και πως γίνεται οι διαφορές στη μεταξύ τους σχέση να έχουν ειδικά στα "μικρά κόμματα" τέτοιες αποκλίσεις; Ειδικά αυτή της "Αυγούλας" είναι από μόνη της ενδεικτική και ξεκινάμε με αυτή.
Πριν όμως ξεκινήσουμε οι "κακές γλώσσες" για τις δημοσκοπήσεις που έχουν παραγγείλει κάποια αστικά κόμματα και διαρρέουν προς τα έξω άλλα λένε και για ευρωεκλογές και για εθνικές, για αυτό θα μιλήσουμε στο τέλος.

Δημοσκόπηση "Αγούλας":Στη μέτρηση της Μέτρον Ανάλυσις για την Κυριακάτικη Αυγή, η διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων στο 3,6%, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 27,6%, το ΠΑΣΟΚ 31,2%, το ΚΚΕ 7,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,3%, ο ΛΑΟΣ 4,2% και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3,8%.
Στις ευρωεκλογές η διαφορά των δυο κομμάτων πέφτει στη μια μονάδα, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 26,5%, το ΠΑΣΟΚ 29%, το ΚΚΕ 6,7% ο ΣΥΡΙΖΑ 8,2%, ο ΛΑΟΣ 5% και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3%.
Εδώ φυσικά δεν κρατήθηκαν ούτε τα προσχήματα κοιτάξτε από μόνοι(ες) σας το "γελοίον του πράγματος" ΚΚΕ και Οικολόγοι στις Ευρωεκλογές χάνουν 0,4 και 0,8 αντιστοίχως, που στις ευρωεκλογές, αν και για μας εδώ και μερικά χρόνια δεν υπάρχει ούτε εκεί χαλαρή ψήφος...
Ε ρε τι κάνει η κεντροαριστερά και διαμέσου των κατά παραγγελία δημοσκοπήσεων αυτοαποκαλύπεται;
Όταν την άνοιξη και το καλοκαίρι αποκαλούσαμε το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, δημοσκοπικό απόβαρο του μεικτού βάρους Βενιζελικών(ΠΑΣΟΚ) και αυτών, μας έλεγαν τα δικά τους, τώρα που το ωφέλιμο φορτίο του 23% ήρθε στα φυσιολογικά πάλι το φορτώνουν παραπανίσια κιλά. Είναι που είναι παράταξη της τάξης του 5,9 -7,1 για τις εθνικές και τις ευρωεκλογές σύμφωνα με τις μη δημοσιεύσιμες δημοσκοπήσεις που έχουν τα αστικά κόμματα, πάνε να το "ξεμπιελώσουνε" το όχημα της Κουμουνδούρου με τα 9,2; Για μας φυσικά στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε για το 2,8 - 3,2%, αλλά υπάρχουν και οι ενισχύσεις απ' την Χ. Τρικούπη ούτως ώστε να υπάρχει σε μόνιμη βάση το παραμύθι της μεγάλης αριστεράς, που είναι παραμύθι του ΠΑΣΟΚ, αλλά πρεσβέυει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ καλύτερα και με "περισσότερο" αντιΚΚΕ πάθος. Δεν πάει που δεν πάει πολιτικά - ιδεολογικά κλπ του παίζουν και άλλους χτύπους οι φίλοι και σύμμαχοι τους του ΠΑΣΟΚ εκδοτικά συγκροτήματα. Εκτός και αν ακόμα υπολογίζουν πως ο δοκιμαστικός σωλήνας του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα αποτελέσει όχημα για τη "μεγάλη αριστερά", όπως θέλει και σχεδιάζει το ΠΑΣΟΚ, από το 1996, αλλά υπολογίζουν χωρίς τον ξενοδόχο, γιατί το 2009 δεν είναι 1956 και αυτά τα σχήματα δεξιά, κέντρο και αριστερά δεν υπάρχουν πια.....
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για τον Ελεύθερο Τύπο το ΠΑΣΟΚ έχει προβάδισμα 3,9 ποσοστιαίων μονάδων με τη ΝΔ να συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 28,6%, το ΠΑΣΟΚ 32,5%, το ΚΚΕ 7,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,8%, ο ΛΑΟΣ 4,7%, με την αδιευκρίνιστη ψήφο να ανέρχεται στο 15%.
Στις ευρωεκλογές η διαφορά από το 3,9 πέφτει στο 2,8 και το Ευρωκοινοβούλιο είναι πεντακομματικό. Για τις ευρωεκλογές η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 27,5%, το ΠΑΣΟΚ 30,3%, το ΚΚΕ 7,8% ο ΣΥΡΙΖΑ 9,4%(αν και εδώ υπάρχει γέλιο τουλάχιστον δεν υπάρχει μείωση ποσοστού του ΚΚΕ), ο ΛΑΟΣ 5,3% και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3,5%.
Στην δημοσκόπηση της Κάπα Reaserch που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ είναι 3,5 μονάδες με τη Ν.Δ. να συγκεντρώνει ποσοστό 28,9%, το ΠΑΣΟΚ 32,4%, το ΚΚΕ 7,7% ο ΣΥΡΙΖΑ 7,3%(πάλι κρατάνε το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ όρθιο), ο ΛΑΟΣ 4,2% και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3,3%.
Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές η διαφορά πέφτει κι άλλο στο 2,1%, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει το 27,7%, το ΠΑΣΟΚ 29,8%, το ΚΚΕ 8,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,4%(εδώ τα πράγματα είναι κάπως πιο φυσιολογικά και είναι πιο φυσιολογικά γιατί ξέρουν πότε θα φουσκώσουν και πότε όχι τα ποσοστά αυτών που θέλουν γιατί πλησιάζουν και οι ευρωεκλογές και δεν θέλουν να χάσουν τα αυγά και τα πασχάλια), ο ΛΑΟΣ 4,5% και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3,9%.
Πάμε στο δια ταύτα Εδώ και πολλά χρόνια είναι "τοις πάσι γνωστό", πως οι δημοσκοπήσεις είναι μηχανισμός κατεύθυνσης της κοινωνική συνείδησης και φυσικά μια μέθοδος αποπολιτικοποίησης του περιεχομένου της πολιτικής, φυσικά οι γνώμες των ψηφοφόρων δεν είναι τόσο ευμετάβλητες μην τρελαθούμε δηλαδή με τα δημοκοπικά ασανσέρ που μας παρουσιάζουν πότε το γιουβέτσι κοκορέτσι και το αντίστροφο.
Επίσης είναι γνωστό πως υπάρχουν πολλές δημοσκοπήσεις που παραγγέλνουν τα αστικά κόμματα η οποίες μένουν στα συρτάρια η αξιοποιούνται αναλόγως, δηλαδή με βάση αυτές πάμε σε έκτακτες εκλογικές αναμετρήσεις και φυσικά έχουν μικρότερη δόση ασανσέρ γιατί τις θεωρούν κατά βάση εκτιμήσεις.
Με βάση τα παραπάνω, όσο και να θέλουν να κρύψουν κάτω απ' το χαλί την πραγματικότητα, όπως οι μηχανισμοί τους την καταγράφουν, διαρρέουν πράγματα συνεχώς, όπως το ζήτημα - προβοκάτσια του ΛΑΟΣ, για το Γερμανό βγήκε το καλοκαίρι γιατί το ΚΚΕ είχε ξεπεράσει το 11% χωρίς την αναγωγή εκείνη την περίοδο και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που οι δημόσιες δημοσκοπήσεις τον παρουσίαζαν στο 13% δεν είχε στις "εσωτερικές" δημοσκοπήσεις των αστικών κομμάτων ούτε το 8%.
Μετά τις κινητοποιήσεις των αγροτών απ' τα γραφεία των βουλευτών των 2 "μεγάλων παρατάξεων"(γιατί δεν είναι κόμματα, παρατάξεις είναι δηλαδή πολλά κόμματα "εν τη ενώσει"), λένε αυτά και για εκλογές και για ευρωεκλογές που όπως έχουμε ξαναπεί δεν έχουν πλέον και μεγάλες διαφορές,(δεν υπάρχει εδώ και χρόνια χαλαρή ψήφος).
ΠΑΣΟΚ από 31.5-33,2%, ΝΔ 30-32%, ΚΚΕ 7,92-8,24%, ΣΥΝ 5,92 -7,1%, ΛΑΟΣ 3,1-3,3% , Οικολόγοι 2,7 - 3,0%.
Οι φωνές του Χρυσοχοϊδη τελικά και το καμπανάκι που χτυπάει στο ΠΑΣΟΚ και οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν δεν είναι εκτός πραγματικότητας.
Όμως για όλους αυτούς, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά και για όσους απεργάζονται εδώ και χρόνια την "πολιτική καθίζηση" του ΚΚΕ, όπως κατά περιόδους έχουν εκστομίσει στα κομματικά τους όργανα οι κατά περιόδους αρχηγοί του Συνασπισμού, απ' τον Κωνσταντόπουλο, τον Αλαβάνο, τον Τσίπρα, αλλά και στις τοπικές τους οργανώσεις, είναι μια πολιτική αυταπάτη με οπορτουνιστική χροιά...

Ρ.Κολλεκτίβα

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή