the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

Κατακραυγή για την τρομοκρατική απόλυση

ΧΑΝΙΑ - «ΑΦΟΙ ΧΙΩΤΑΚΗ ΕΠΕ»
Κατακραυγή για την τρομοκρατική απόλυση

Συνδικάτα και μαζικοί φορείς καταδικάζουν την προσπάθεια φίμωσης των εργαζομένων. Κάλεσμα στους συναδέλφους της απολυμένης να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς απευθύνει το ΠΑΜΕ
Κάλεσμα στους συναδέλφους της να μην παραπλανηθούν και να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία της εργοδοσίας απευθύνει με ανοιχτή επιστολή της η εργαζόμενη Αντζελα Αλαμάνου, που απολύθηκε από την εταιρεία «Αφοί Χιωτάκη ΕΠΕ» με έδρα τα Χανιά την προηγούμενη Πέμπτη το πρωί. Η Α. Αλαμάνου είναι πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του νεοϊδρυθέντος Συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων παρασκευής και συσκευασίας τροφίμων και αρτοσκευασμάτων και στέλεχος του ΠΑΜΕ. Η απόλυσή της έγινε μόλις μια μέρα μετά την πραγματοποίηση της ΓΣ του συνδικάτου και τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης και αντιπροσώπων.
Στην επιστολή της η απολυμένη, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Δε μας θέλουν τα αφεντικά οργανωμένους για να διεκδικούμε το δίκιο μας. Μας θέλουν ανοργάνωτους και φοβισμένους για να μας εκμεταλλεύονται ευκολότερα και περισσότερο». Ενδεικτικό της τρομοκρατίας και των απειλών από την εργοδοσία είναι και το γεγονός ότι 32 εργαζόμενοι εξαναγκάστηκαν να ανακαλέσουν την υπογραφή τους για τη σύσταση του σωματείου.
Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ με δηλώσεις τους τονίζουν ότι το κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού δε θα περάσει, καλώντας ταυτόχρονα τους συναδέλφους τους να αντισταθούν και να οργανώσουν την πάλη τους. Την αντίθεσή τους στην απόλυση εκφράζουν μεταξύ άλλων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ΤΑ Ν. Χανίων.
Κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων και άλλων φορέων, ανακοίνωση εξέδωσε και το Εργατικό Κέντρο Χανίων, χωρίς ωστόσο να ζητά την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης από τη συγκεκριμένη εταιρεία, παρά το γεγονός ότι αναφέρει στο κείμενό του πως οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να συνδικαλίζονται ελεύθερα.

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΥΜΒΑΝ!!!
Δύο μέλη του κλαδικού σωματείου των εργαζόμενων απέλυσε η εργοδοσία και στο Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων «Αναγέννηση» στη Ραιδεστό Θεσσαλονίκης. Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, μετά την πρωτοβουλία τους να προχωρήσουν στη δημιουργία κλαδικού σωματείου και σωματειακής επιτροπής, στον εργασιακό χώρο επικράτησε κλίμα τρομοκρατίας και το αποκορύφωμα αποτέλεσε η απόλυση των δύο νοσηλευτριών. Για το θέμα Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε το ΚΚΕ.

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή