Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2008

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΩΝ «ΟΜΙΛΟΥ ΛΑΝΑΡΑ»

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΩΝ «ΟΜΙΛΟΥ ΛΑΝΑΡΑ»
Αναμέτρηση με την πολιτική της ανεργίας

Την απόφασή τους να παλέψουν για να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας, να μην μπει ούτε ένα νέο «λουκέτο», να μη γίνει κανείς τους θύμα των κερδοσκοπικών σχεδίων που ο μεγαλοεπιχειρηματίας Λαναράς προωθεί με τις «πλάτες» μπλε και πράσινων κυβερνήσεων, διαδηλώνουν σήμερα, στο κέντρο της Αθήνας, κλωστοϋφαντουργοί από όλη τη χώρα που δουλεύουν σε μονάδες του «Ομίλου Λαναρά».

Η κινητοποίηση, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της ταξικής Ομοσπονδίας του κλάδου, ουσιαστικά στρέφεται ενάντια στην ίδια την πολιτική που υπηρετεί την «ανταγωνιστικότητα» του κεφαλαίου και πετά στο δρόμο χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, όπως επανειλημμένα έχει γίνει με επιχειρήσεις του κλάδου, που, από την αρχή της περασμένης δεκαετίας, μετρά πάνω από 120.000 απολύσεις.

Εργαζόμενοι, αλλά και συνάδελφοί τους απολυμένοι, από Νάουσα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή - που έχουν αναχωρήσει από χτες το βράδυ - αλλά και από Εύβοια και Οινόφυτα, συγκεντρώνονται στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Βάθης και στη συνέχεια προχωρούν σε πορεία προς το υπουργείο Απασχόλησης, όπου έχει προγραμματιστεί τριμερής συνάντηση.
Μάχη και στη «Lannet ΑΕ»

Την ανάγκη να δυναμώσει το κοινό μέτωπο όλων των εργαζομένων του Ομίλου αναδεικνύει και η απόφαση του ταξικού Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής Νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ) για 4ωρη στάση εργασίας σήμερα, από τις 9 π.μ. μέχρι τη 1 μ.μ., για τους εργαζόμενους στη «Lannet ΑΕ». Καλώντας σε μαζική και αποφασιστική συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση, το ΣΕΤΗΠ αναδεικνύει ότι η ανασφάλεια που μοιράζονται οι εργαζόμενοι του Ομίλου πρέπει να ενισχύσει το συντονισμό του αγώνα, αλλά και τη συσπείρωση στα συνδικάτα τους.

Στη «Lannet» βρέθηκε χθες ο βουλευτής του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΝΕ, Γ. Πρωτούλης. Μιλώντας με τους υπαλλήλους της εταιρείας, επισήμανε ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρηματιών έχει ως αποτέλεσμα το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα, σημείωσε, η ρεαλιστικότητα και η αναγκαιότητα της πρότασης του ΚΚΕ για τη δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα τηλεπικοινωνιών, στον οποίο οι εργαζόμενοι θα έχουν δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία και ο λαός θα απολαμβάνει φθηνές και ποιοτικές υπηρεσίες.

Ο Γ. Πρωτούλης κάλεσε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο τους και να οργανώσουν τον αγώνα τους για να μη γίνει καμιά απόλυση και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους. Θυμίζουμε ότι ο εργοδότης χρωστά στους εργαζόμενους της «Lannet ΑΕ» δεδουλευμένα από Μάη και Ιούνη, ενώ οι κλωστοϋφαντουργοί είναι απλήρωτοι για πάνω από 2,5 μήνες.