the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Σάββατο 9 Μαΐου 2009

9 Μάη 2009 Ένα λουλούδι για τους ήρωες του Κόκκινου στρατού.

Στην πόλη μας και συγκεκριμένα στο κοιμητήριο του Αγ. Λουκά υπάρχει ένα μνημείο αφιερωμένο στους 33 πεσόντες στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού που είχαν βρεθεί στην Κρήτη την περίοδο της κατοχής βοηθώντας ουσιαστικά την αντίσταση στο νησί.
Φυσικά στην πατρίδα τους διεξάγονταν ο μεγαλύτερος πόλεμος στην ανθρώπινη ιστορία μιας και "ο μεγάλος πατριωτικός πόλεμος" ήταν η καρδιά του Β' Παγκοσμίου πολέμου που κόστισε 22.000.000 νεκρούς και μερικά ακόμη εκατομμύρια τραυματίες και ανάπηρους πολέμου από πλευράς Σοβιετικής Ένωσης, άρα η θυσία τους στο νησί μας έχει πολύ μεγάλη, αν όχι τεράστια αξία και σημασία μαζί.
Αυτό το μνημείο το έστησε στη δεκαετία του 1980 ο Ελληνοσοβιετικός σύνδεσμος και το χώρο πρόσφερε η τότε "προοδευτική δημοτική αρχή" της πόλης για να ταφούν οι ήρωες του κόκκινου στρατού.
Το θεωρήσαμε χρέος μας να βρεθούμε στο μνημείο που στήθηκε για τον κόκκινο στρατό για να καταθέσουμε ένα κόκκινο γαρύφαλλο, εξάλλου αυτό το κάνουμε κάθε χρόνο, ειδικά τα τελευταία 8 χρόνια που η ένταση και η έκταση του αντικομμουνισμού έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις.
Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι χρέος για κάθε δημοκρατικό και τίμιο άνθρωπο να κρατήσει τη σημαία και τη φλόγα της αντιφασιστικής νίκης ψηλά, να μετατρέψει τη φλόγα σε πυρκαγιά για να κάψει τα ψέμματα και τη συνειδητή διαστρέβλωση της ιστορίας που προωθούν η ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο.
Πρέπει να το μάθουν καλά οι ιθύνοντες της Ε.Ε. των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού πως η μέρα που διάλεξαν για να την αφιερώσουν στην Ευρώπη του ταξικού τους μίσους, ότι είναι η μέρα που θα στοιχειώνει τα όνειρα τους.
Η 9η Μάη ήταν πάντα και θα είναι μονάχα η μέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών και αν δε θέλουν να το μάθουν θα το επιβάλλουν οι Λαοί γιατί αυτοί γράφουν την ιστορία.
Η 9η Μάη είτε το θέλουν, είτε όχι, ήταν είναι και θα είναι, η μέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών και θα στέκεται μπροστά τους σαν φάντασμα μετατρέποντας τα όνειρα τους εφιάλτες.
Η 9η Μάη είτε το θέλουν, είτε όχι, μαζί με την Οκτωβριανή επανάσταση είναι οδηγοί για το μέλλον αποτελώντας, τα δυο μεγαλύτερα κοσμοϊστορικά γεγονότα που θα οδηγήσουν τους λαούς στην αποτίναξη της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο γι' αυτό παίρνουν και τα μέτρα τους.
Αυτοί το ξέρουν καλά πως ο σοσιαλισμός είναι η ιστορική και κοινωνική νομοτέλεια των λαών σε κάθε χώρα ξεχωριστά καιρός να το αποδείξουμε και εμείς και η αρχή είναι η Ευρωεκλογές.



«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή