the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

Αποκαλύψεις για το ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας

ΔΑΝΙΑ
Αποκαλύψεις για το ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας

Σύμφωνα με πρόσφατες αποκαλύψεις του Δανού ιστορικού Peer Henrik Hansen, σε λίστες πρακτόρων των ΗΠΑ στην περίοδο 1943 έως 1946, φιγουράρει και το όνομα του σοσιαλδημοκράτη και πρωθυπουργού της Δανίας στην περίοδο 1955 έως 1960 H.C.Andersen.

Ο κύριος Αντερσεν δούλευε για λογαριασμό της αμερικανικής κυβέρνησης με το ψευδώνυμο (!) «μεγάλο κέρατο» («big horn»). Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε εξασφαλίσει άμεση παρακολούθηση των εξελίξεων στη Δανία, ιδιαίτερα στις μυστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβερνήσεων για τη λεγόμενη εμπορική συμφωνία μεταξύ Δανίας και ΕΣΣΔ το 1946.
Μετά τις αποκαλύψεις, ο σημερινός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της σοσιαλδημοκρατίας κος Λάρσεν δήλωσε ότι αισθάνεται περήφανος που το κόμμα του είχε αναδείξει τον Η.C. Andersen στο αξίωμα του πρωθυπουργού, αφού στην κρίσιμη στιγμή διάλεξε τη σωστή πλευρά. Είχε, τόνισε, ξεκάθαρο κριτήριο για το ποιοι ήταν οι αληθινοί φίλοι μας.
Η χώρα, συμπληρώνει, ήταν υπό κατοχή και ο πρωθυπουργός σαν γνήσιος πατριώτης και σοσιαλδημοκράτης έκρινε ότι για το συμφέρον της χώρας έπρεπε να συνεργαστεί με τους Αμερικανούς.
Μια άλλη προσωπικότητα της σοσιαλδημοκρατίας ο πρώην υπ. εξωτερικών και πρόεδρος του κόμματος μέχρι το 2004, Mogens Lykketoft, δήλωσε ότι πρέπει να δούμε το γεγονός με τα μάτια της εποχής εκείνης. Και εντελώς προκλητικά δήλωσε: «Οι σοσιαλδημοκράτες σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες μαζί με μια σειρά άλλες δημοκρατικές δυνάμεις δεν έβλεπαν με καλό μάτι τις εξελίξεις στο ανατολικό μπλοκ και δεν είχαν καθόλου εμπιστοσύνη στους κομμουνιστές. Δεν είχαμε καμιά αυταπάτη για το πώς οι κομμουνιστές θα εκμεταλλεύονταν την ανεβασμένη δημοτικότητά τους μετά τη λήξη του πολέμου. Και μ' αυτά που είδαμε στην Ανατολική Ευρώπη δικαιωθήκαμε». Μόνο που και οι λαοί σήμερα μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας και του δήθεν «τρίτου δρόμου» για το σοσιαλισμό.

Από το σημερινό "Ρ"

Αυτός είναι ο ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας για όσους έχουν αυταπάτες, που κατά τον Ανδρέα Παπανδρέου του 1974 "ήταν το μακρύ χέρι του ιμπεριαλισμού" και κατά τό μακαρίτη το Gianni Annieli (πρώην ιδιοκτήτη και γιο του ιδρυτή του Κολοσσού που λέγεται FIAT. Ο Ανιέλι να υπενθυμίσουμε είναι, ο ένας εκ των τριών βασικών αρχιτεκτόνων της Ε.Κ.Α.Χ., της Ένωσης Άνθρακα και Χάλυβα, δηλαδή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης), είναι ο καλύτερος υπηρέτης του βιομηχανικού και τραπεζικού κεφαλαίου, "γιατί με αυτούς κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας και μάλιστα χωρίς αντιδράσεις". Έτσι έλεγε ο Ανιέλι το 1994.
Όσο για τους Σουηδούς σοσιαλδημοκράτες, το 1993 είχε αποκαλυφθεί στην ίδια τη Σουηδία, ότι προεξάρχοντος του Όλαφ Πάλμε, λειτουργούσαν τα προγράμματα της "ευγονικής" δηλαδή τα προγράμματα φυλετικής καθαρότητας δημιούργημα του Χίμλερ και του Μένγκελε. Αυτά έκαναν κατ' επανάληψη στο "σοσιαλδημοκρατικό παράδεισο" της Σουηδίας ήδη απ' τη δεκ' του 50. Στείρωθηκαν χιλιάδες μελαχρινές και άλλες γυναίκες τάχα "εθελοντικά" και επί αμοιβής.
Ακόμα και για τους Γάλλους Σοσιαλιστές να θυμίσουμε ότι ο Φρανσουα Μιττεράν ήταν μέλος της Ναζιστικής νεολαίας που είχε δημιουργήσει η κυβέρνηση του Βισσύ τη περίοδο της Γερμανικής κατοχής.
Όσο γι'αυτές τις μέρες στο Grand Resort στο Λαγονήσι έγινε το συνέδριο των σοσιαλδημοκρατών, ένα συνέδριο ανακατεμένο στην απόλυτη αυτοκρατορική χλιδή και στις ανυσηχίες των σοσιαλδημοκρατών για τη φτώχεια, για το περιβάλλον και άλλα πολλά αντιφατικά και εξόχως γαργαλιστικά για το είδος και τη ποιότητα των εν λόγω....
Εμείς το μόνο που έχουμε να συμπληρώσουμε είναι μια γνωστή φράση μιας τηλεπερσόνας οπαδού γνωστής ποδοσφαιρικής ΠΑΕ αφιερωμένη σ' αυτούς...ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΣΑΣ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ!!!

Γιάννης Κ.

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή