the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Δευτέρα 9/6/08 Διαβάστε.. Το λαϊκό κίνημα και τα Kοινωνικά κινήματα

ΤΟ ΛΑΪΚΌ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ(ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ)
Εδώ και λίγα χρόνια απ' τις εκλογές του 2004 ο ΣΥΝ "ανακάλυψε" ένα "νέο φρούτο", το οποίο το αναμασούσε και προπαρασκεύαζε ήδη απ' το 2000 πάνω στα μέτρα της αντιπαγκοσμιοποίησης με κυρίαρχα συνθήματα "οι άνθρωποι πάνω απ' τα κέρδη".
Ένα φρούτο με γεύση κινημάτων και πολύχρωμων τάσεων τα οποία ξεκινούν απ' τα δικαιώματα των κάθε λογής κοινωνικών μειονοτήτων και καταλήγουν στα "αντιαπαγορευτικά", "αντισυστημικά" γκρουπούσκουλα.
Εδώ πέρα δεν υπάρχει καμία ταξική αναφορά και όλες αυτές οι τάσεις αλληλοαναιρούνται και αλληλοσυγκρούονται συλλήβδην. Ο βασικός και κύριος στόχος είναι το χτύπημα του μαζικού λαϊκού κινήματος, όχι απ' τις εν λόγω τάσεις, αλλά απ' αυτούς που τις έβαλαν σε κοινή πορεία δράσης.
Είναι ένας αχταρμάς θεωριών αντιμαρξιστικής κατεύθυνσης και στηρίζονται σε προϋπάρχουσες ιδεολογικοπολιτικές εκφράσεις όπως η σχολή της "Frankfurt" η όπως αλλιώς ονομάζεται της "Praxis" δηλαδή των καθηγητών(Markuze-Horkerhaimer)και διαφόρων σοσιαλδημοκρατικών πλευρών των αρχών του 20ου αιώνα. Εδώ δε λείπουν και οι Τροτσκιστικές και Νέο-Τροτσκιστικές(Tommy Jones),κορώνες για παγκόσμια επανάσταση που τώρα δε μπορεί να πραγματοποιηθεί και επειδή δε μπορεί να πραγματοποιηθεί να στηριχθούν όλα τα κόμματα τύπου ΠΑΣΟΚ.
Η διαφορά ανάμεσα το λαϊκό κίνημα και τις "πολύχρωμες κινηματικές διαδικασίες", είναι αγεφύρωτη, μιας και τα πολύχρωμα κινήματα προβάλλουν τον αταξικό χαρακτήρα στο διεκδικητικό πλαίσιο τους και έχουν βαθιές μικροαστικές τάσεις που τάχατες προβάλλονται ως ανθρωπιστικές.....
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 9/6/2008 Γιάννης Κ.

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή