the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Η ιστορία γράφεται με ανυπυακοή...

Αν και είχαμε σκοπό γι' αυτό το μήνα να γράψουμε το β' μέρος του άρθρου "Επιστημονικός Κομμουνισμός vs Αντιεπιστημονικός Αντικομμουνισμός , οι εξελίξεις τρέχουν και είναι συγκλονιστικές, τόσο συγκλονιστικές που το β' μέρος θα το μεταθέσουμε - μετατοπίσουμε σε ένα από τα μελλοντικά μας άρθρα.
Οι εικόνες που βλέπουμε απ' τα μέσα του Γενάρη στην Τυνησία εις βάρος του σοσιαλδημοκράτη Μπεν Αλί και στην Αίγυπτο εις βάρος του επίσης σοσιαλδημοκράτη Μουμπάρακ, θα τις βλέπουμε από τούδε και στο εξής συνεχώς. Δεν ξέρουμε αν θα γίνει παντού, σε γείτονες γεωγραφικά χώρες με κοινά συμφέροντα και συγγενείς εθνότητες, λαότητες κλπ, η σε εντελώς διάφορες και διαφορετικές χώρες ξεχωριστά, όμως ένα είναι σίγουρο και άκρως συγκλονιστικό ότι η ιστορία γράφονταν, γράφεται και θα γράφεται με ανυπακοή και απειθαρχία.
Ότι μέτρα και αν πάρουν όσα και αν είναι αυτά όσους στρατούς και αν επιστρατεύσουν, όσα τεθωρακισμένα και να κατεβάσουν όσους όποιους "Άγιους Παντελεήμονες"(με Χρυσαυγίτες και Κ.Φόρουμ και να στήσουν για να αποπροσανατολίσουν τον κοινωνικό ιστό), όσα "ακηδεμόνευτα κινήματα" του νέου υποκειμένου και αν στήσουν, όσους κοινωνικούς αυτοματισμούς και να ενεργοποιήσουν, όσο ψέμα και να διασπείρουν στους λαούς, όσο αντικομμουνισμό και να εξαπολύσουν, ξέρουν πως οι λαοί με την διαπάλη τους θα χτίσουν τους δικούς τους κόσμους και το δικό τους μέλλον, ακόμα και αν οι εξελίξεις στη Β. Αφρική δεν φέρουν αρχικά και σε πρώτη φάση τα επιθυμητά αποτελέσματα
Ακόμα και αν δεν επιτευχθεί ο σοσιαλισμός(κατ' εμάς δεν υπάρχουν τέτοιες προϋποθέσεις ακόμα, αν και κανείς ποτέ δεν ξέρει), σε αυτή η και σε κάποια επόμενη φάση της ιστορίας, η ίδια δεν έχει τελειώσει και ούτε θα τελειώσει έτσι εύκολα αφού οι λαοί δεν έχουν πει ακόμα όχι την τελευταία τους λέξη, αλλά ούτε και την πρώτη.

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή