the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Ευρωεκλογές τέλος, πάμε για νέους αγώνες.

Η αυλαία των ευρωεκλογών έπεσε και μέσα στο γενικευμένο κλίμα αντικομμουνισμού, την ταχυδακτυλουργική προσπάθεια εξαφάνισης του ΚΚΕ από τους δημοσκόπους εδώ και δύο χρόνια περίπου, την καθολική επίθεση βρωμιάς απ' όλες τις πλευρές και τις συνθήκες εθνικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν αυτές οι ευρωεκλογές, το ΚΚΕ όχι μόνο έμεινε σταθερό αλλά υπήρξε αρκετός κόσμος που "πέρασε το χαντάκι" και έκανε το παραπάνω βήμα.
Υπήρξε αρκετός νέος κόσμος που με ένα χαμόγελο καλωσόρισε η πάντα λιτή, σοβαρή, ευφυέστατη, ευγενέστατη και καλοπροαίρετη γγ της ΚΕ του κόμματος, που παρά τις ιδεολογικές διαφορές που μπορεί να έχουν με το κόμμα μας τους ευχαρίστησε από την πρώτη κι όλας ανακοίνωση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών επειδή έκαναν το βήμα παραπάνω. Μπράβο στο κόμμα μας γιατί και αυτό δείχνει το χάος που το χωρίζει από όλους τους άλλους.
Για το ΚΚΕ το αποτέλεσμα ήταν και πρέπει να είναι θετικό και πως να μην είναι, όταν το περίπου 8,5% πραγματοποιήθηκε μέσα στις συνθήκες που προαναφέραμε και μόνο θετικά μπορεί να το δει κανείς.

Οι κομμουνιστές κάνουν δουλειά μυρμηγκιών πόρτα - πόρτα και χωρίς ποτέ να κουράζονται παλεύουν για να δυναμώσουν το κόμμα. Ωστόσο έχουμε την αίσθηση ότι πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα - λύση για τη μετακίνηση τους. Είναι μεγάλο εκείνο το ποσοστό των ετεροδημοτών που ανήκουν στη λαϊκή οικογένεια, είναι ψηφοφόροι του κόμματος και δεν μπορούν να μεταφέρονται εύκολα απ' το ένα σημείο της χώρας στο άλλο για να το υπερψηφίσουν και πρέπει να δούμε πως θα διενεργήσουμε σε αυτή την περίπτωση. Οι κομμουνιστές και ιδιαίτερα του ΚΚΕ πρέπει να πυκνώσουν και να μεγαλώσουν ακόμα παραπέρα τους δεσμούς τους με τους φυσικούς τους συμμάχους (εργατική τάξη, μικρομεσαίους και φτωχούς αγρότες αλλά και με τους μικρομεσαίους και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης), γιατί τότε και μόνο τότε η αγανάκτηση θα παίρνει ταξική κατεύθυνση.
Αν όλοι κάτω απ' αυτές τις δύσκολες συνθήκες πηγαίναμε να υπερψηφίσουμε το κόμμα, θα επιβεβαιώνονταν όλες οι κρυφές δημοσκοπήσεις που είχαν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ και με την αποχή που υπήρξε, το περίπου 8,5% μπορεί να ήταν το ποσοστό που θα μας οδηγούσε και στον τρίτο και όχι μόνο ευρωβουλευτή, παρά ταύτα όχι μόνο πήγαμε καλά, αλλά μπορούμε και καλύτερα.
Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως ο αντικομμουνισμός τους δε θα συνεχιστεί και δεν είναι τυχαίο το φορτωμένο ποσοστό του ΛΑΟΣ απ' τη ΝΔ. Αντικειμενικά είδαν και εκτίμησαν πως δεν μπορούν όλοι μαζί, (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, αστικό πολιτικό σύστημα και δημοσκόποι να συρρικνώσουν το ΚΚΕ), με τις φούσκες του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων - Πράσινων και ενίσχυσαν το κόμμα του πιο προχωρημένου αντικομμουνισμού, το αναχρονιστικό και ρατσιστικό ΛΑΟΣ που μιλάει στο πιο χαμηλό υπογάστριο του "αμόρφωτου" λούμπεν νεοέλληνα.
Το ΛΑΟΣ είναι ένα κόμμα που κάθε είδους φασιστοειδές του χειρίστου είδους βρίσκει λόγο για να ξερνά μπόχα και μισανθρωπική δυσωδία. Το ΛΑΟΣ δεν είναι φασιστικό κόμμα, αλλά κάτι ακόμα χειρότερο. Είμαστε σίγουροι και πιστεύουμε πως ο αντικομμουνισμός θα συνεχιστεί, θα είναι σε ακόμα μεγαλύτερη έκταση και ένταση και να είστε σίγουροι και σίγουρες πως το ποσοστό που ανησύχησε το σύστημα δεν ήταν η κατευθυνόμενη αύξηση του ΛΑΟΣ, αλλά η σταθερή πορεία του ΚΚΕ, εξάλλου υπάρχουν σενάρια ήδη από το 2007 μετά τις εθνικές εκλογές να το στείλουν δημοκοπικά στο 18% όπως το έκαναν με τον ΣΥΝ/Σύριζα στο 23%, τον οποίο ενίσχυαν για να "ισοπεδώσει" το κόμμα μας και τελικά έφτασε το 4,5%, ενώ θεωρούμε αμφίβολη τη συμμετοχή του στην επόμενη βουλή(όταν το φωνάζαμε μας έλεγαν σε σχόλια πως θα εξαφανιστούμε). Το ΛΑΟΣ κάνει τον πιο χοντροκομμένο και εφυλιοπολεμικό αντικομμουνισμό(αυτός χρειάζεται τώρα και όχι ο επιστημονικός του ΠΑΣΟΚ του ΣΥΝ και των αναρχο-αριστεριστών), ασχέτως πως μπορεί στις επερχόμενες εκλογές να μην είναι ούτε αυτός στη βουλή όπως και οι κάτω απ' αυτόν για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε.
Ας μην μας κάνει εντύπωση το ποσοστό που θα μας δώσουν όλο το επόμενο διάστημα οι εταιρίες δημοσκοπήσεων, η ένα κομμάτι τους, γιατί κάποιες από αυτές θα μας ρίξουν ξανά στο 5,5% ίσως και λιγότερο. Εξάλλου είναι τοις πάσι γνωστό ότι οι δημοσκοπήσεις είναι μια απ' τις μορφές αποπροσανατολισμού της κοινωνικής συνείδησης.
Πήγαμε καλά, μπορούμε και καλύτερα και τα καλύτερα σ/φοι και σ/φισες δεν έχουν έρθει ακόμα, εξάλλου το προνομιακό πεδίο μας είναι οι αγώνες και μόνο αυτοί και "έχουμε να 'ξάνουμε πολύ μαλλί ακόμα" όπως έλεγε και ο Χαρίλαος.

Ράδιο Κολλεκτίβα

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή