the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

ΣΤΟ 21% Ο ΦΠΑ;

Μετά το ζήτημα της «μερικής κατάργησης» της Κυριακάτικης αργίας η οποία στους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς προοπτικά πάει για «ολοκληρωτική κατάργηση», με αφορμή την ακρίβεια και το επιχείρημα «της ευκολίας της έρευνας της αγοράς», με το ίδιο επιχείρημα και την τάχα «αδυναμία» είσπραξης του ΦΠΑ στο 19%(που ήταν 18% πριν 3 χρόνια), υπάρχει «σκέψη» απ’ το Σεπτέμβριο να πάει στο 21%.
Εμείς λέμε ότι απ’ τη Συνθήκη του Μάαστριχτ υπάρχει ο σχεδιασμός να πάει στο 25% και ας αφήσουν οι διάφοροι υπέρμαχοι της εν λόγω συνθήκης δια της ψήφου τους σε αυτήν, όπως ο Συνασπισμός τις φιλολαϊκές κορώνες γιατί είναι άμεσα υπεύθυνοι για αυτό που θα έρθει διογκώνοντας ακόμα παραπέρα τη φτώχια και την εξαθλίωση. Οι μόνοι που έχουν δικαίωμα να μιλούν είναι αυτοί που δε στήριξαν την εν λόγω συνθήκη όπως το ΚΚΕ και κανείς απ’ τους υπόλοιπους πολιτικούς φορείς που συμμετείχαν στη διαδικασία της υπερψήφισης της δηλαδή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και ο κ. Καρατζαφέρης ως τότε βουλευτής της ΝΔ.
Η αύξηση του ΦΠΑ εντάσσετε στην αντιλαϊκή πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, που εφαρμόζεται χρόνια απ' το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ προς όφελος της πλουτοκρατίας, έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, όλους εκείνους που με ψίχουλα πρέπει να θρέψουν την οικογένειά τους, να μορφώσουν τα παιδιά τους, να χρυσοπληρώσουν για να βρουν την υγειά τους, να βάζουν εν ολίγοις βαθιά το χέρι σε μια όλο και πιο άδεια τσέπη για κάθε τους κίνηση. Ούτε λόγος βέβαια να γίνεται για διακοπές και ψυχαγωγία. Αυτά από δικαιώματα μετατράπηκαν σε πολυτέλεια για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.
Υπεύθυνες, δίχως συζήτηση, οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, αφού με τις κατάπτυστες συμβάσεις που υπογράφουν καταδικάζουν στη φτώχεια και την ανέχεια χιλιάδες εργαζόμενους. Υπεύθυνες και εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις, όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που υπερασπίστηκαν τον «ευρωμονόδρομο» και τις τέσσερις ελευθερίες του Μάαστριχτ.
Αυτές οι δυνάμεις είναι υπόλογες απέναντι στο λαό τον οποίο εμπαίζουν και αποπροσανατολίζουν, προβάλλοντας επιχειρήματα όπως ότι για την ακρίβεια ευθύνονται «στρεβλώσεις» του ελεύθερου ανταγωνισμού και της αγοράς και ζητάνε περισσότερο ανταγωνισμό και περισσότερη αγορά, υποσχόμενοι ότι θα την τιθασεύσουν με ελεγκτικούς μηχανισμούς και αυστηρές ποινές! Αποκρύπτουν ότι η πολιτική εξουσία υπακούει και κατευθύνεται απ' την οικονομική εξουσία, ότι τα καρτέλ είναι απότοκα του καπιταλιστικού ανταγωνισμού, ότι η στρατηγική των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων επιδεινώνει δραματικά τη ζωή των λαών σε όλη την ΕΕ, παντού στον κόσμο. Δεν είναι εξαίρεση η Ελλάδα.
Οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές δυνάμεις να μην ανεχτούν τον εμπαιγμό. Η ακρίβεια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με κινήματα καταναλωτών, όπως προτείνουν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ούτε να παταχτεί με μέτρα - κοροϊδία σαν αυτά που εξαγγέλλει η ΝΔ. Να καταδικάσουν τις δυνάμεις του «ευρωμονόδρομου», τα στηρίγματά τους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να καταδικάσουν την πολιτική που ευνοεί αποκλειστικά και μόνο τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
Να παλέψουν κατά της ακρίβειας και της φτώχειας, διεκδικώντας μέτρα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους, να μη δεχτούν ελεημοσύνες. Δεν είναι ζητιάνοι. Είναι οι παραγωγοί όλου του πλούτου και ως τέτοιοι πρέπει να αντιπαλέψουν τη διαρκή μείωση του πραγματικού τους εισοδήματος.
Να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και να εγκαταλείψουν μαζικά τα κόμματα που υπηρετούν το κεφάλαιο, με εμπιστοσύνη στη δύναμή τους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, οικοδομώντας αποφασιστικά την κοινή τους συμμαχία, το λαϊκό μέτωπο πάλης κατά της ΕΕ και της αντιλαϊκής πολιτικής, με στόχο την ανατροπή της. Για να καταργηθούν τα μονοπώλια, να γίνουν λαϊκή περιουσία τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, για λαϊκή εξουσία ώστε η παραγωγή να οργανωθεί και να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.


Γιάννης Κ.

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή